Dominees van Halle en Zelhem

In de navigatie kunt u kiezen tussen Halle en Zelhem

dominees

Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werkt mee: Harry Somsen.
Kunstenaar: Dick Bastmeijer.

Dick Bastmeijer (*1937) Foto’s

Dick Bastmeyer is vrijetijdsfotograaf in hart en nieren. Hij heeft altijd al wel gefotografeerd, maar de laatste jaren, sinds hij is gestopt met werken als keurmeester bij de Keuringsdienst van Waren, is de hobby van het fotograferen steeds meer op de voorgrond komen te staan. Veel tijd is dan ook in de “donkere kamer “ ( doka ) doorgebracht waar hij zijn eigen foto’s, meestal in zwart-wit, ontwikkelde en afdrukte. Dick reisde graag en probeerde dan in ontmoetingen met andere mensen en culturen zijn foto’s te maken. Niet alleen Nederland, maar ook veel reizen naar het buitenland zijn door Dick ondernomen. De “andere mens” staat dan altijd centraal. Hij was voorzitter van de Zutphense Fotoclub. Verder nam Dick vaak deel aan Landelijke gespreksgroepen op het gebied van de fotografie. Hij is autodidact en is destijds benoemd tot “Bondsmeester ” binnen de fotobond Nederland ” ( BMK ). Een erkenning van vakbekwaamheid!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Foto interieur Lambertikerk. Dick Bastmeier. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto lantaarn Lambertikerk. Dick Bastmeier.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Foto Lambertikerk vanaf het zorghotel. 

Ben van de Berg

Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werkte mee: Harry Somsen.
Kunstenaar: Ben van de Berg

 

Ben van den Berg (*1942)

Ben van den Berg afkomstig uit Doetinchem en al bijna 30 jaar wonende in Zelhem is in 2004 na zijn vroegpensioen begonnen met schilderen, hij tekende altijd al graag. De eerste jaren heeft hij schilderles gehad van Gerrie Olthof-Klein Bleumink die sinds eind jaren ‘90 als vrijwilligster teken en schilderles geeft aan leerlingen van “de Boerderij” in Zelhem. Daarna heeft Ben enige jaren schilderles gehad van Geertje Staring in Doesburg. Nu heeft Ben nog steeds schilderles van Rikie Besseling in Vierakker. Ben maakt de lijsten om de schilderijen zelf. Ben van den Berg heeft beeldhouwlessen in hout gehad van Henk Schoemaker in Zelhem en bij Anne Brouwer in Baak heeft hij lessen gevolgd in het beeldhouwen met steen. Ben heeft inmiddels diverse exposities gehouden in de regio en is ook regelmatig te zien met het schilderen op evenementen bij museum Smedekinck in Zelhem. Ben van den Berg (*1942)
Ben van den Berg afkomstig uit Doetinchem en al bijna 30 jaar wonende in Zelhem is in 2004 na zijn vroegpensioen begonnen met schilderen, hij tekende altijd al graag. De eerste jaren heeft hij schilderles gehad van Gerrie Olthof-Klein Bleumink die sinds eind jaren ‘90 als vrijwilligster teken en schilderles geeft aan leerlingen van “de Boerderij” in Zelhem. Daarna heeft Ben enige jaren schilderles gehad van Geertje Staring in Doesburg. Nu heeft Ben nog steeds schilderles van Rikie Besseling in Vierakker. Ben maakt de lijsten om de schilderijen zelf. Ben van den Berg heeft beeldhouwlessen in hout gehad van Henk Schoemaker in Zelhem en bij Anne Brouwer in Baak heeft hij lessen gevolgd in het beeldhouwen met steen. Ben heeft inmiddels diverse exposities gehouden in de regio en is ook regelmatig te zien met het schilderen op evenementen bij museum Smedekinck in Zelhem.


CAZ 8a Ben v.d. Berg Museum SmedekinckMuseum Smedekinck. Ben van de Berg. Foto: H.M. Somsen.
Werk in bezit van de Culturele Atlas Zelhem.
CAZ 8b Ben v.d. Berg LudgerkerkjeLudgerkerkje op het terrein van musem Smedekinck. Ben van de Berg. Foto: H.M. Somsen.
Werk in bezit van de Culturele Atlas Zelhem.