www.oudzelhem.nl
Huidig adres:
 
Vorig adres:  Doetinchemseweg 10
Website:  
Opmerking: Overgegaan in 1966 naar Transportbedrijf Gesink   Industriepark 3, zie onder bedrijf Gesink
Aan dit artikel werkten mee:  H. Jonas, W. Hartemink en H.M. Somsen

 


 

Omstreeks 1860 waren zij al actief als voerman voor o.a. de gemeente en de plaatselijke houthandel. Rond 1900 werd er een lijndienst onderhouden d.m.v. paard en wagen van en naar Doesburg. Er werd meel geleverd in Doesburg, de retourlading bestond uit jenever en andere dranken. Een oude (gerestaureerde) huifkar herinnert ons nog aan die nostalgische tijden.
In 1931 werd de eerste vrachtwagen aangeschaft. Deze werd echter in de tweede Wereldoorlog door de Duitsers in beslag genomen. In de oorlog werd de vrachtauto gebruikt voor de bevoorrading van de militaire gaarkeukens. Na de oorlog werd de draad weer opgepakt en werd het wagenpark uitgebreid met 6 vrachtwagens, voornamelijk voor het vervoer van zand en vee.

 

Gerrit Hendrik en Arnoldus Gradus Dimmendal kl
Gerrit Hendrik Dimmedal en Arnoldus Gradus Dimmedal  bij de eerste vrachtauto van A.G. Dimmedal. Foto fam. Dimmedal, ingekleurd door Gerrit Knake.

Dimmedal A.G. 001
Advertentie

Dimmedal A.G. 003Advertentie uit 1947 uit collectie van Eef Oosterink

Dimmedal A.G. 002 
Advertentie uit 1951


In 1958 werd de eerste nieuwe DAF aangeschaft, deze werd zelf opgehaald bij de fabriek in Eindhoven.

dimmedal besselink rikkers                      Rechts het pand van Dimmedal transport voor de afbraak in 1974.
                     Foto uit de collectie van de familie Rikkers

In 1966 werd het bedrijf overgenomen door schoonzoon Bennie Gesink en veranderde de naam van Dimmedal in Transportbedrijf Gesink.
Tot aan circa 1980 werd het wagenpark voornamelijk uitgebreid met kipwagens, waarmee voor diverse opdrachtgevers voornamelijk zand en grint werd gereden. Vanaf 1980 werd er overgeschakeld op het stukgoedvervoer door Nederland, enkele jaren later werden de grenzen verlegd, zodoende kunt u onze wagens aantreffen in geheel Europa.
Sinds 1991 bevinden we ons op de huidige locatie in Zelhem, welke in 1999 is uitgebreid met een nieuwe op- en overslaghal.
Met een team van ca. 25 chauffeurs, 5 kantoormedewerkers, 3 loodsmedewerkers en een monteur, verzorgen wij dagelijks het vervoer door geheel Europa. Ons materieel is zeer divers, dit varieert van trekkers met opleggers, combinaties voorzien van een wissellaadbaksysteem, zowel open als huifgesloten, tot wagens uitgerust met kooiaap of kraan (zie ook wagenpark). Onze hoofdactiviteiten liggen op Duitsland, met een specialisatie in de streek Sachsen, Sachsen-Anhalt, Brandenburg, Niedersachsen en Schleswig-Holstein.
Het wagenpark bestaat uit ca. 20 trekkende eenheden, waarmee wij ca. 90% van de zendingen zelf vervoeren. Alle wagens zijn uitgerust met een mobiele telefoon, zodat we op elk moment de voortgang van uw goederen kunnen controleren. Bovendien zijn onze voertuigen voorzien van een ADR-uitrusting (vervoer gevaarlijke stoffen) en zijn onze chauffeurs hier voor opgeleid.

Lees meer over Gesink Transport onder: Bedrijven,  Gesink transport.