www.oudzelhem.nl
Huidig adres:  Wittebrinkewg 8
Vorig adres:  
Website:  www.zorgboeren.nl
Opmerking:  Voorheen Hoveniersbedrijf J. Aaldering
Aan dit artikel werkten mee:  H. Jonas, W. Hartemink en H.M. Somsen
Foto's:  Diverse fotograven en websites


  
Stek de logo 001

Bij De Stek vinden mensen met een zorgvraag een waardevolle dagtaak. Wij spelen in op de kwaliteiten van mensen. De Stek biedt een gestructureerde manier van werken door vakkundige begeleiding.
Naast structuur is de ontspannen sfeer waarin de werkzaamheden verricht worden erg belangrijk.

Biologische manier van werken
Op onze biologische zorgkwekerij staat het contact met de natuur centraal. Op geheel ecologische wijze wordt bij De Stek gewerkt met planten en dieren. Elk seizoen brengt zijn eigen specifieke weerselementen met zich mee waar wij onze werkzaamheden dan volledig op inrichten.

Voor wie is ‘de Stek’?
Onze biologische zorgkwekerij is een zorginstelling voor verschillende mensen. Onze doelgroep bestaat onder andere uit mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen met psychische problemen, jongeren met leer- en opvoedingsmoeilijkheden tot mensen met een grote achterstand tot de arbeidsmarkt.
Op onze biologische zorgkwekerij kunnen ervaren en onervaren kwekerijhulpen, variërend in aard van beperking een vrijwilligers werkplaats krijgen. En laten mee werken op onze kwekerij.

Activiteiten
Wij hebben de volgende activiteiten op de kwekerij: Zaaien, stekken, oppotten, het maken van plantenbakjes, wieden, aangepast onderhoud, haag knippen en transport werkzaamheden. Anders wel de verzorging van onze dieren of het oogsten van fruit en pompoenen, het maken van jam en houtdecoraties.

Ook wordt de gelegenheid gegeven voor creatieve workshops.

 

Stek de 002

Foto van internetsite De Stek

Stek de 003

Foto van internetsite De Stek


Stek de 004

Foto van internetsite De Stek

Stek de 005

Foto van internetsite De Stek