www.oudzelhem.nl
Huidig adres:  Zevenweg
Vorig adres:  Burg. Rijpstrastraat 11
Website:  www.wimvankeulen.nl 
Opmerking:  Bron: Wim van Keulen
Aan dit artikel werkten mee:  H. Jonas, W. Hartemink en H.M. Somsen

Keulen uitgeverij

Knelis en Willem

Foto: Wim van Keulen

 

Uitgeverij Wim van Keulen bestaat sinds 1971. Tientallen titels werden in de loop der jaren uitgegeven. Het accent lag daarbij op streekuitgaven. Daaronder de eerste drie delen van het Jaarboek Achterhoek en Liemers. Een hoogtepunt vormde de bundel 'Spoor van Lieden allevedan' van de Duitse auteur Aloys Terbille. Deze ontving daarvoor de prestigieuze 'Klaus Grothpreis, een literatuurprijs voor Nedersaksische literatuur. 
Geleidelijk aan zijn de werkzaamheden verschoven van het feitelijke uitgeven naar de productie van boeken.
De opmaak van de tekst (eventueel ook correctie en redactie) en het bewerken van de foto's en andere illustraties. 

640 wapnmrond

Al in 1647 was er een uitgeverij Van Keulen. aanvankelijk werden zeekaarten gemaakt.
Het houten vat waarin de zeekaarten aan boord werden bewaard, staat in de onderste helft van het familiewapen afgebeeld.

Uitgeverij

Het accent van de werkzaamheden ligt op het grafisch vormgeven. Binnen de eigenlijke uitgeverij is nog 1 titel verkrijgbaar:
Welldage van Aloys Terbille met illustraties van Thea Rosz.
Stevig gebonden, ISBN 90 70238 33 0
Prijs € 15,-

Keulen uitgeverij

In het begin van de twintigste eeuw schreef meester G.J. Meinen, hoofd van de school in Kotten, wekelijks een verhaal in de Graafschapbode. Hoodpersonen waren de tweeling Knelis en Willem en 'Mieken, 't zwarte hundeken'. In de jaren zeventig gaf Wim van Keulen een selectie van deze verhalen in boekvorm uit. Meinen en zijn verhalen kwamen zo weer in de belangstelling. Dat leidde ertoe dat enige tijd later op het marktplein bij de Jacobskerk een beeldje onthuld werd, dat de hoofdpersonen weergeeft. De kunstenaar die het beeld ontwierp, maakte ook drie miniaturen ervan. Voor burgemeester C. de Vries, die het beeld onthulde, voor dochter Jo van de auteur en voor Wim van Keulen                      

DTP werk

Voor de grafische verzorging en andere ondersteuning bij de totstandkoming van boeken kreeg Wim van Keulen de Kleine Jaromir Kunstprijs.


Jaromir