www.oudzelhem.nl
Huidig adres:  Handelsweg 12
Vorig adres:  Doetinchemseweg 4 / Handelsweg 12
Website:  www.peppelman.nl
Opmerking:  Bron: Internetsite Peppelman.
 Bedrijf gedeeltelijk opgeheven, nu Zeilmakerij
Aan dit artikel werkten mee:  H. Jonas, W. Hartemink en H.M. Somsen
Foto's:  Diverse fotograven en websites


Peppelman recreatie        peppelman zeilmakerij logo

 

In de Campinghal van Peppelman was de verkoop  van caravans, vouwwagens, tenten, terrasmeubelen en tentaccessoires zoals op de foto's te zien

Het bedrijf heeft de recreatie artikelen afgestoten. Nu alleen Zeilmakerij

Historie

Na 15 jaar productiechef te zijn geweest in de kunststofindustrie, bedacht Peppelman (SR) dat hij wel “voor zich zelf” wilde beginnen. Dit was in 1973. Toevallig stond er op dat moment in Zelhem midden in het centrum een winkel met bovenwoning te koop. Deze leek hun wel geschikt.
De winkel werd gekocht en verdeeld in twee delen; een verkoop afdeling voor recreatie- en hobbyartikelen en een ruimte voor de zeilmakerij en tentreparatie. De winkel en tenten afdeling werd gerund door Mini Peppelman en Gerrit Peppelman deed het grotere werk.

Na een jaar bleek de zeilmakerij te klein en werd er naar een grotere ruimte gezocht. Deze werd gevonden in de werkplaats van de toenmalige landbouwschool aan de Hummeloseweg.
Gerrit ging daar aan de slag en heeft daar 5 jaar met veel plezier gewerkt. Maar ook deze ruimte bleek op den duur toch te klein te zijn en er werd toen een perceel gekocht van 5000 m² op het industrieterrein in Zelhem.

Een hal van 800 m² werd gebouwd en in gebruik genomen.
Iedere 8 jaar werd er weer een hal bij gebouwd omdat er ook kampeertenten werden verkocht en er ook begonnen werd met de verkoop van vouwwagens.
Na enkele jaren werd de winkel in het dorp verkocht en werden alle activiteiten overgeplaatst naar het pand op het industrieterrein.

Sinds 2000 is de directie overgegaan in de handen van zijn zoon. Gerben is zich gaan toeleggen op de verkoop van caravans en het vervaardigen van grote feesttenten voor de verhuur en verkoop aan verhuurbedrijven.

In de moderne zeilmakerij worden deze tenten en zeilen met moderne apparatuur vervaardigd volgens de wensen van de klant. Uiteraard bleef men ook de reparaties van caravanvoortenten en dergelijke uitvoeren.

In december 2014 is het bedrijf gestopt met de kampeerafdeling. De zeilmakerij is in januari 2015 uitgebreid met een productieruimte van 1500 m² en een showroom van 400 m².

Door de jaren heen heeft het bedrijf een goede naam weten op te bouwen in de regio en ook daarbuiten.

 

 

Peppelman recreatie

Foto: van internetsite Peppelman

Peppelman recreatie

Maart 2005. Foto: Barry Jonas

Peppelman recreatie

Juni 2005. Foto: Barry Jonas

Peppelman recreatie

Juni 2005.Foto: Barry Jonas

Peppelman recreatie

Juni 2005. Foto: Herman Jonas

 

Peppelman recreatie

Advertentie uit 19?

 

Peppelman recreatie

Advertentie uit 19?

 

Peppelman recreatie

Advertentie uit gemeentegids Bronkhorst 2005

zeilmakerij homepage22016 Een kijkje in de zeilmakerij. Foto Peppelman Zeilmakerij