www.oudzelhem.nl
Huidig adres:  Gildenweg 3
Vorig adres:  
Website:  www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/achterhoek
Opmerking:  
Aan dit artikel werkten mee:  H. Jonas, W. Hartemink en H.M. Somsen
Foto's:  Diverse fotograven en websites


|

Staatsbosbeheer logo kopie

Het eeuwenoude landschap van de Achterhoek, in het uiterste oosten van Gelderland, laat achter elke bocht een ander gezicht zien. Bossen, heidevelden en kleine weilanden tussen houtwallen wisselen elkaar af. Bij de kikkerpoelen hoor je in het voorjaar de luidruchtige concerten van de boomkikkers. Zit je aan de rand van een beekje, dan kun je een snelle blauwe flits voorbij zien komen: de ijsvogel. De Achterhoek, is een paradijs om tot rust te komen, met zijn kronkelende beekjes, landgoederen en boerderijen en stokoude bomen.

Maar de Achterhoek is ook gemaakt om actief te zijn. Je wandelt er over zand- of kerkenpaden, voelt je als fietser in het paradijs, kunt er skeeleren, paardrijden of dwalen door het grootste doolhof van Europa. Eigenlijk is de Achterhoek gewoon onweerstaanbaar.

Voor Staatsbosbeheer staat het werken aan een duurzame leefomgeving voor mens, plant en dier centraal. Om een blijvende relatie tussen mens en natuur te stimuleren kiezen we voor natuur die meerdere functies vervult en waarvan de mens onderdeel is. Omdat Staatsbosbeheer er als maatschappelijke organisatie voor en namens de samenleving is, werkt Staatsbosbeheer actief samen met de Nederlandse burgers en organisaties die hen vertegenwoordigen.

Staatsbosbeheer

Juli 2004. Foto Kevin Salemink