Welkom op de website van de Stichting Oud Zelhem 

Met deze internetsite, naar een idee van Herman Jonas, proberen wij u een beeld te geven van het heden en verleden van onze gehele mooie voormalige gemeente Zelhem in het groene hart van de Achterhoek. We willen graag dat informatie over de gemeente Zelhem en haar bewoners door de eeuwen heen een openbare plaats krijgt die door iedereen bezocht kan worden.

Of de informatie nu gebruikt wordt voor persoonlijk onderhoud of een spreekbeurt op school, we willen graag dat jong en oud deze internetsite gaan zien als een waardevolle aanvulling op de reeds bestaande bronnen.

Wij verzamelen digitale gegevens, geleende materialen worden altijd door ons teruggegeven. In overleg wordt daar een artikel van gemaakt, of een bestaand artikel bijgewerkt. De totstandkoming is mede mogelijk gemaakt door belangeloze medewerking van vele Zelhemmers, die in de loop der jaren hun verhaal verteld hebben of die toegestaan hebben dat duplicaten of scans gemaakt werden van (delen van) hun fotoalbum.   

 Herman Jonas web De website werd door Herman Jonas op 17 november 2004 publiekelijk gemaakt en is sinds 16 december 2010 ondergebracht in de Stichting OudZelhem. 
 
Door technische ontwikkelingen moest na 14 jaar een nieuwe website ontwikkeld worden waaraan een begin gemaakt werd in 2018.
 Herman Jonas  


Op de oude website www.oudzelhem.nl staan onder ‘Boerderijen’ ook gegevens van de boerderijen in Hengelo Gld. Omwille van de duidelijkheid is echter besloten om hiervoor een aparte website te maken. Deze site met de naam www.oudhengelo.nl heeft dezelfde uitstraling als de (nieuwe) website van www.oudzelhem.eu. De website OudHengelo wordt door mensen uit zowel Hengelo als Zelhem van tekst en foto's voorzien.

Vanaf heden vallen onder de Stichting OudZelhem de volgende websites: www.oudzelhem.nl - www.oudzelhem.eu -www.oudhengelo.nl - www.zelhemhistorie.nl De gegevens van deze laatste website werden verzameld en geordend door de in 2017 overleden Gerrit Rijsdorp. Zie hiervoor in het linker keuze menu Zelhem historie.

Als u, na het bekijken van de internetsite, tot de conclusie komt dat u ook graag een steentje wilt bijdragen, bijvoorbeeld omdat u nog oude foto's heeft waarvan we een scan mogen maken of dat u een interessant verhaal heeft, dan verzoeken we u contact met ons op te nemen. Dat kan per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Misschien is het goed te weten dat het geenszins de bedoeling is met deze internetsite geld te gaan verdienen, het is en blijft een hobby van ons. Maar hulp bij het uitzoeken van uw familiegeschiedenis of commerciele doeleinden kost ons veel werkuren en wij moeten dan ook voor deze speciaal voor u gemaakte werkuren enige onkosten doorberekenen.


Op deze pagina wordt de mogelijkheid geboden om bij ‘Sponsoren’ jaarlijks uw logo te plaatsen. Informatie hierover kunt u opvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Sponsoren 


GEOMAN  
Liveshows, Podcasts,
Fotografie en videoproducties.
Geoman fotografie en video  Het Blek https://zelheminoorlogstijd.nl/


ProCADis software for architects is a great tool that will help you with your work