www.oudzelhem.eu
Artikel door:  H. Jonas en H.M. Somsen

 Rodekruis

De nieuwe ambulance van de Zelhemse Rode Kruis afdeling,
uit De Gelderlander van 20 december 1974.

Foto: uit collectie Eef Oosterink

 02 Afscheid rodekruis Bronckhorst

Nol Nijhoff (de vertrekkende voorzitter) met Wim Weijers en zijn vrouw. Foto: Yvonne Eijmers

Rode kruis Bronckhorst samen met Graafschap en Berkelland

17 mei, 2021 uit het Contact Bronckhorst

ZELHEM - Grote veranderingen bij het Rode Kruis. Een reorganisatie, waarbij de afdeling Bronckhorst is ondergebracht in een cluster met de afdelingen Graafschap en Berkelland, het daarmee gepaard gaande afscheid van een aantal medewerkers en de aanschaf van een nieuwe evenementenbus voor Bronckhorst. Dat alles kreeg op zaterdag 15 mei zijn beslag in een drive-through op de parkeerplaats van Museum Smedekinck in Zelhem.

Op deze dag namen de huidige coördinatoren en het bestuur van de afdeling Bronckhorst afscheid. De nieuw gevormde cluster met de afdelingen Graafschap en Berkelland wordt op hoofdlijnen rechtstreeks geleid vanuit het district Noord-Oost Gelderland. Daarmee is een bestuur per afdeling dan ook niet meer nodig. De aansturing van de werkzaamheden zelf gebeurt wel nog door de coördinatoren van de betreffende afdeling.
De huidige coördinatoren van Bronckhorst, die zich vele jaren enorm hebben ingezet voor deze afdeling, vonden dit een goed moment om het stokje over te dragen aan de drie nieuwe coördinatoren: Larissa Stap (coördinator evenementen), Elma Nelissen (coördinator vrijwilligers) en Maarten Wolsink (coördinator opleidingen). De vertrekkende coördinatoren en het bestuur hebben met heel veel plezier gewerkt voor de diverse evenementen, de gemeente Bronckhorst en vele organisaties. Zij danken hen allen hiervoor.
Een van degenen die tijdens de bijeenkomst bij Smedekinck afscheid namen was Wim Weijers, die vijftig jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis is geweest. Aan hem werd als dank een oorkonde en speldje uitgereikt.

Vanaf heden kan voor informatie, het plannen van inzet op evenementen en andere afspraken contact met het Rode kruis worden opgenomen via onderstaande website of telefonisch via nummer: 06-12828032.
03rodekruis gelderland