Stichting Oud Zelhem opgericht

Zelhem - Nadat Herman Jonas, de oprichter van internetsite www.oudzelhem.nl, op 25 mei 2010 jl. overleed, werd het een tijdje stil op deze site. De redactieleden van internetgroep Oud Zelhem die Herman om zich heen had verzameld en die er voor zorgden dat er via Herman veel informatie uit Zelhem op de site kwam, wilden echter, ieder met hun eigen specialiteit, verder gaan op de weg die door Herman was ingeslagen. In goed overleg met de familie Jonas werd besloten om de site onder te brengen in de Stichting Oud Zelhem, zodat het werk van Herman Jonas wordt voortgezet zoals hij het voor ogen had.
Op 16 december werd ten kantore van notaris Pera de stichting Oud Zelhem opgericht. Het dagelijks bestuur van de stichting wordt gevormd door Willem Hartemink, Ellie en Harry Somsen. Zij werkten al jaren intensief met Herman Jonas samen. De overige redactieleden, zoals die ook op de site genoemd worden, blijven op de oude voet doorgaan met het verzamelen van gegevens. 

Door het overlijden van eerst Herman Jonas en een paar maanden later, Dik Jolink, is er echter wel een flinke bres geslagen in de menskracht om alle gegevens te verzamelen en te verwerken, waardoor er in de afgelopen maanden een achterstand is opgelopen die nu langzaam ingehaald zal worden. Er liggen daarnaast nog vele foto’s, met bijbehorende artikelen, te wachten om op de site gezet te worden.

Als u nog oude gegevens en foto’s hebt van de oude gemeente Zelhem, kunt u met uw, liefst digitale, gegevens en foto’s terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Natuurlijk kunt u ook telefonisch contact opnemen met Harry Somsen, tel. 0314-621011, zodat teksten en foto’s van uw huis, familie of vereniging op de site komen te staan. De wekelijkse stukjes in het Contact Bronckhorst Zuid blijven ook doorgaan. Reacties hierop of foto’s en verhalen zijn altijd van harte welkom.

Bericht uit het "Contact" van 22 december 2010

Oudzelhem
Het nieuwe stichtingsbestuur bij de oprichting:
V.l.n.r. Harry Somsen (secretaris),Elly Somsen (penningmeester),Barry Jonas (technisch bestuurslid) en Willem Hartemink (voorzitter)


Nieuwe websites.

op 5 mei 2018 is tenbehoeve van de informatie op de website www.oudzelhem.nl betreffende de boerderijen in Hengelo. Gld een nieuwe website opgericht in de stijl van de website oud zelhem.

Aangezien het systeem waarin de website oud Zelhem gemaakt wordt is verouderd moest ook voor oud Zelhem een nieuwe website gemaakt worden, daar is ook in 2017 mee begonnen. Veel informatie van de oude website van oudzelhem is niet om te zetten in de nieuwe website, zodat veel opnieuw gemaakt moet worden. Het is daarom ook dat er momenteel 2 website's oudzelhem naast elkaar moeten werken om niet alle informatie verloren te laten gaan.

Op de oude website van oudzelhem.nl stonden ook boerderijen uit Hengelo gld. Daarvoor is ook een nieuwe website gemaakt.

Hieronder een voorproefje van de websites die nu bij oudzelhem in beheer zijn en waaraan gewerkt wordt.

Aangezien Willem Hartemink als websitebeheerder het niet meer zag zitten om alles weer opnieuw in te moeten voeren heeft hij afscheid genomen van de Stichting OudZelhem.

 Website Zelhem eu
De voorzijde van de nieuwe website www.oudzelhem.eu
Website Hengelo
De voorzijde van de nieuwe website www.oudhengelo.nlWebsite Zelhem Historie
De voorzijde van de website Zelhem Historie. Opgezet door Gerrit Rijsdorp.