Zelhemse Voetbalvereniging Sportpark "De Pol" Opgericht: 31 mei 1941
Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werken mee:  
H.Jonas  Vincent van Gochstraat 74
H.M. Somsen  www.zzc20.nl
Internetsite Voetbalvereniging Zelhem  

 

De exacte oprichtingsdatum van voetbalvereniging Zelhem is niet bekend, maar men denkt ergens in het jaar 1925. Het oude Zelhem ging in 1938 ter ziele doordat het aantal spelers zodanig terugliep dat men geen volledig elftal meer op de been kon brengen.

Op 31 mei 1941 is de voetbalvereniging Zelhem heropgericht. De behoefde aan een moment van ontspanning was in die dagen groot en het voetballen was een geschikte uitlaatklep. Op de openingsvergadering meldden zich dan ook ongeveer 75 leden aan. In de Heidenhoek was al eerder een voetbalvereniging geweest, maar die was een jaar of 5 eerder ter ziele gegaan. Dus kon voetbalvereniging Zelhem kleedhok, doelen, netten overnemen en plaatste dat op een weiland (Brus) aan de Halseweg. De huur was 100 gulden per jaar, maar het bleef een weiland. Dat betekende bij elke wedstrijd koeieflatsen scheppen en met zaagsel lijnen maken. Op 12 oktober 1941 speelde Zelhem de 1e competitiewedstrijd. Zelhem 1 en 2 zaten in dezelfde afdeling. De eerste wedstrijd ging voorspoedig, deze ging tussen Zelhem 1 en Keyenburg.
Er werd met tegenzin ook tegen de Duitsers gespeeld, je kon niet weigeren. Er werd verloren, maar gelukkig werd een Duitser 'per ongeluk', door de heer Regelink, zo geraakt dat hij 14 dagen later nog door Zelhem hinkte.
Vroeger waren de velden een probleem. Zo is het begonnen met een veld (weiland) van dhr. Bennink aan de Halseweg. Daarna ging men naar een weiland van Sander Reiders aan de Kroezekampweg. Hier speelde men slechts een jaar, want toen de eigenaar zijn weiland zelf weer nodig had moesten de voetballers verdwijnen. Hierna zijn ze in zee gegaan met de Fam. Loman en Remmelink, eerst naar de Halseweg naast het oude veld van Bennink, daarna naar de Pluimersdijk. Na deze periode kreeg men van de gemeente een veld. Dit werden er later twee. Op deze velden speelt nu voetbalvereniging Zelos. In de jaren zeventig is Zelhem naar Sportpark "De Pol' gegaan.

 zelhem voetbal4

Waarschijnlijk een team van het oude Zelhem, deze foto zal omstreeks 1912 gemaakt zijn.
Links de Buursink molen, deze is in 1921 afgebroken.
Op bovenstaande foto staan o.a. de volgende personen:
Staande vlnr: H Bruil, H. Bel, H. Wesselink, G. Evers en H. Greven
Zittend vlnr: Kok, W. Bekking, H.J. Molenkamp en D. Arragon

Foto van fam. H.W. Wesselink

 zelhem 1 1930

Zelhem I in 1930 Krantenfoto uit collectie Willem Hartemink

 zelhem voetbal2
Kampioensfoto van Zelhem II uit de beginjaren vijftig. Foto uit: Voetbalvereniging Zelhem 40 jaar
 zelhem voetbal5

Foto van mevr. Poest-Clement

 zelhem voetbal

 Entree voetbalvereniging Zelhem

Foto van: internetsite Voetbalvereniging Zelhem

 zelhem voetbal1

De kleedkamers

Foto van: internetsite Voetbalvereniging Zelhem

 programmaboekje

Programmaboekje uit 19??

Uit collectie Eef Oosterink

 zelhem voetbal3

Jubileumboekje 1941 - 1981

Uit collectie Eef Oosterink

 zelhem voetbal6

Van mevr. Boersma-Bel

 

1993 voetbalver W.
1993 Jeugdgroep met sponsor. Foto coll. fam. Jansen

 

In 2020 zijn de voetbalvereniging Zelhem en de zaterdag voetbalvereniging Zelos een fusie aangegaan.
De Zelhem Zelos Combinatie ZZC20

01Luimes

Op 19 juni j.l. hebben beide besturen van zsv Zelos en vv Zelhem de akte van fusie officieel ondertekend. Hiermee werd een periode van ongeveer 3 jaar afgesloten waarin door vele vrijwilligers intensief is samengewerkt om de fusie tussen beide verenigingen tot stand te brengen. Met trots kijken beide clubs terug op een vele decennia lange, rijke historie vol met mooie herinneringen die ook gekoesterd zullen blijven worden.

Met de start van ZZC’20 begint een nieuw tijdperk voor het voetbal in de dorpskern Zelhem en omstreken. Een sterke vereniging die aantrekkelijk is voor nieuwe- en bestaande leden maar ook voor sponsoren. Wij zijn blij dat vele lokale ondernemers hun steun aan de nieuwe club voor de komende jaren hebben toegezegd. Hierdoor worden we als club in staat gesteld om zowel op het sportieve- als sociale vlak een belangrijke rol in de samenleving te vervullen.

ZZC’20 is een vereniging waar respect, sociale binding, prestatie en plezier leidend zijn en waar een onderlinge band resulteert in een herkenbare, unieke club cultuur. Maar we zijn ook meer dan een voetbalclub. ZZC’20 is een vaste waarde in het leven van menig bewoner uit deze omgeving. Een weekend geen voetbal of gezellige nazit in de kantine, is een weekend niet geleefd!

Ik nodig jullie graag uit om dit zelf eens te beleven op een van onze mooie sportcomplexen.

Wouter Luimes

Voorzitter

tenue

Onthulling tenue ZZC '20 KemperKip met Wouter Luimes, Herman Kemper en Gerbert Tiecken in de nieuwe winkel in Zelhem. Foto: clubfotograaf ZZC/Gerrie Evers

KemperKip trotse hoofdsponsor ZZC '20

Contact Bronckhorst wo 10 jun 2020

ZELHEM - KemperKip is de komende vier jaar verenigingssponsor van de Zelhemse voetbalvereniging ZZC’20. Een en ander werd bekendgemaakt tijdens de officiële opening van de nieuwe winkel in de Smidsstraat in Zelhem.

“Wij vinden het geweldig om ons te verbinden aan ZZC’20. Hiermee steunen wij een prachtige vereniging met een groot maatschappelijk belang. Natuurlijk is het voor ons ook een mooie manier om nog meer mensen kennis te laten maken met KemperKip”, aldus Herman Kemper.
ZZC’20 - de fusieclub van vv Zelhem en zsv Zelos - kan mede door de sponsoring van KemperKip een prachtige start maken voor haar eerste seizoen. Nu de fusie op 19 juni definitief wordt en de nieuwe clubkleding besteld moet worden, moest er uiteraard ook gezocht worden naar nieuwe sponsoren.

Zsv Zelos voorzitter Wouter Luimes: “De komst van de nieuwe winkel van Herman Kemper in Zelhem, was voor de sponsorcommissie een mooie aanleiding om de samenwerking te zoeken. Met KemperKip hebben we niet alleen een goede lokale partner gevonden, maar ook een betrokken sponsor die het voetbal in de regio een zeer warm hart toedraagt.“
Ook Gerbert Tiecken, voorzitter van vv Zelhem, is content: “Wij zijn trots als fusieclub dat vele sponsoren ondanks deze bijzondere tijden zich verbonden hebben aan de nieuwe vereniging. Dit is een geweldige steun in de rug van de nieuwe fusieclub.”

Bij de opening van de nieuwe winkel in het centrum van Zelhem, werd het eerste shirt onthuld waarop de nieuwe sponsor vermeld staat. KemperKip zal op de achterzijde van de shirts van alle spelers te zien zijn. Binnenkort worden ook de shirt-sponsoren van de selectie-elftallen bekend gemaakt.
 
image002

Ruud Weijers (l.) en Ron Schoppers (r.) samen met Gerbert Tiecken. Foto: Clubfotograaf ZZC '20/Gerrie Evers

De Smoks en Rimar verenigingssponsoren van ZZC’20

Contact Bronchkorst do 23 jul 2020

ZELHEM - Eerder al werden Kemper Kip, De Groes, Roossink TC en de DakExpert als belangrijke sponsoren gepresenteerd van de nieuwe fusieclub ZZC’20. Nu is er opnieuw goed nieuws voor de Zelhemse voetbalvereniging. Ook Eeterij en Tapperij De Smoks en Rimar Administratie en Belastingadviseurs hebben zich als verenigingssponsor verbonden aan ZZC’20.

Als tegenprestatie voor de verkregen sponsorbijdrage zal het logo van Rimar zichtbaar zijn op de mouw van het wedstrijdshirt bij alle teams. De Smoks zal met het logo de doelnetten sieren. En wie straks het clubgebouw aan de Pluimerskamp gaat bezoeken zal zien dat het interieur een facelift ondergaat. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door De Smoks die daar met de sponsoring een mooie bijdrage in gaat leveren.

Namens de club laat Gerbert Tiecken weten zeer content te zijn met de komst van de nieuwe verenigingssponsoren juist in deze toch wel onzekere coronatijden. De vereniging is Ruud Weijers, eigenaar van Rimar Administratie en Belastingadviseurs en Ron Schoppers, eigenaar van Eeterij en Tapperij De Smoks bijzonder dankbaar voor het in de nieuwe fusieclub gestelde vertrouwen en hun steun aan de club.