Lofstem, Chr. Gemengde Zangvereniging Wittebrink/Zelhem Opgericht: 1977
Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werken mee:  
H. Jonas  
H.M. Somsen  

 

logo

Chr. Gemengde Zangvereniging "De Lofstem" Wittebrink – Zelhem

Chr. Gem. Zangvereniging De Lofstem uit de Wittebrink werd op 14 november 1977 opgericht op initiatief van meester Rob Kasteleijn en enkele leden van de oudercommissie van de voormalige Christelijke School in de Wittebrink.
Het eerste openbare optreden vond plaats op 30 maart 1978. De eerste zanguitvoering werd gegeven op 27 april 1979 in d’n Dreajer in de Velswijk.

Klaas Stok was de opvolger van de heer Kasteleijn. Een paar jaar later nam Annelies Sloetjes het dirigeerstokje van hem over. Tien jaar lang heeft het koor gezongen onder leiding van de heer Frans de Ridder uit Rheden. Sinds 1999 staat Francisca Best uit Wehl voor het koor.

Sinds de oprichting heeft “De Lofstem” vele uitvoeringen en zangersavonden gehouden en gezongen op zangersavonden van diverse koren in de regio en daarbuiten, voor de zangersbond, in kerkdiensten, voor zieken en bejaarden, op concerten, kerstfeesten, recepties, in rouwdiensten, in het ziekenhuis en in de gevangeniskapel.

In het jaar 2002 heeft het koor het zilveren jubileum gevierd met een groot concert in De Brink, een receptie in ’t Brinkhuus, een dankviering in het Slingeland Ziekenhuis en als afsluiting een kerstzangavond in de Lambertikerk in Zelhem.

 Het koor repeteert op maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Oranjehof in Zelhem.

 Lofstem 1980Het koor in 1980. Foto van De Lofstem

Lofstem 1993 Het koor in 1993. Foto van De Lofstem.
lofstem 2002

2002, ter gelegenheid van het 25 jarige jubileum gemaakt in de Lambertikerk Zelhem. Foto van De Lofstem 

Achterste rij v.l.n.r.: Dinie Tieleman, Herman Woolschot, Gert Looman, Evert Hiddink, Jan Vrogten, Wim Luesink, Erik Lichtlee, Jan Radstaak, Anton Wiltink, Tonnie Hendriksen, Henk Reinders, Wim Walvoort, Elly Smit.

Middelste rij v.l.n.r.: Riek Walvoort, Gerrie Teerink, Grada Reinders, Willemien Geessink, Reini Ooijman, Willy Looman, Rikie Wassink, Manny Hendriksen, Gerrie Hiddink, Mientje Nusselder, Annie Zemmelink, Hendrik Tieleman.
Voorste rij v.l.n.r.: Anita Nusselder, Coby Bulten, Gerda Heideman, Dina Radstaak, Riek Hendriksen, Annie Maalderink, Hentje Hiddink, Annie Wolsink, Hermien Huinink, Anna Weijers, Ali Luesink, Francisca Best (dirigent).


35 jaar bestaan Chr. Gem. Zangvereniging De Lofstem.

35 jr bestaan foto J Boersma w
12 febr. 2012 kranten art. coll. J. Boersma-Bel

Francisca Best 2015 wFrancisca Best neemt na 15 jaar afscheid als dirigent in januari 2015. Foto: Bernadet te Velthuis.

Dhr. Koelewijn uit Batmen gaat nu verder het koor dirigeren op iedere maandagavond in de Oranjehof in Zelhem .