Inspiration Zangkoor Opgericht: 1976
Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werken mee:  
H. Jonas Website:www.inspirationhalle.nl
H.M. Somsen  
Website Inspiration  
 

logo
Logo Inspiration

 

Het Christelijk Koor Inspiration uit Halle is in 1976 ontstaan als Hals Interkerkelijk Jongerenkoor en stond toen onder leiding van mevrouw Riepma-Vink. Met de komst van dirigent Arie van Middelkoop in 1991 werden er meer Engelstalige nummers van onder andere de Continental Singers aan het repertoire toegevoegd.

Sinds 1994 draagt het koor de naam Inspiration en werd de identiteit aangepast van Interkerkelijk Jongerenkoor naar Christelijk Koor. Enkele hoogtepunten in het bestaan van Inspiration waren de opvoering van de musical Elija, het optreden in Amphion ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan.

Sinds 2002 is Jitse van Steinvoorn de dirigent en is het repertoire aangepast en verrijkt. Inspiration zingt o.a. à capella (close harmony), negrospirituals en bijbelliederen in verschillende talen. En toen vanaf 2005 Jorien Mebelder onze pianiste werd, konden de à capella liederen worden aangevuld met muziek met pianobegeleiding.

Ter gelegenheid van ons 30- jarig bestaan in 2006 hebben we 8 nummers speciaal voor ons koor laten schrijven door Henk Ruiter en Jan Blei. Het resultaat was muziekproject ‘De reis van je leven’.

 inspiration 2004

Foto van Inspiration, opname uit 2004

 inspiration 2006

Foto van Inspiration, opname uit 2006 bij het 30- jarig bestaan

 400

 

429

57

Foto's Website Inspiration