Rijvereniging en Ponnyclub Zelhem Opgericht:10 oktober 1946
Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werken mee:  
H. Jonas  
H.M. Somsen  
Website Rijvereniging Zelhem  

Wekelijks, in de zomervakantie zelfs 2x per week, lessen door onze vaste gediplomeerde instructeurs in zowel dressuur als springen. 
Houden van groepsbuitenritten. 
Organiseren van ponykampen en spelletjesdagen. 
Houden van Sinterklaasfeest. 
Geven van demonstraties op de Achterhoekse Paardedagen. 
Organiseren van wedstrijden. 
Bieden van mogelijkheid tot deelname cursus "Ruiterbewijs", op veel plaatsen al verplicht. 
Organiseren van jaarlijkse "inentingsdag", waar tegen gereduceerd tarief de pony's hun prik kunnen halen.

 Logo RijverenigingZelhem glow

 

rij en ponny. ver. 001

 

Welkom op onze website!

Onze vereniging bestaat uit bijna 100 leden die, jong of oud, recreatief én in wedstrijdverband actief zijn in de paardensport. Bij Rijvereniging Zelhem beoefenen we de paardensport in het algemeen en de wedstrijdsport in het bijzonder. Tegen een redelijk tarief en met uitgebreide lesfaciliteiten op verschillende locaties voor de disciplines dressuur en springen. Ponyclub Zelhem is een ponyrijvereniging die kinderen van 6 t/m 18 jaar vertrouwd wil maken met de ruitersport. We stimuleren de deelname van zowel beginnende als gevorderde ruiters aan de wedstrijdsport. Op deze website vind je alle informatie over het lidmaatschap, de wedstrijden en onze activiteiten.

 
2020 juli 

Lessen voor jeugdleden weer hervat
Een mooie opsteker is wel dat vanaf 29 april de lessen voor jeugdleden tot en met 18 jaar weer mogen worden hervat. We houden ons tijdens de lessen aan de strikte regels die het RIVM hiervoor opgesteld heeft. De leden worden hierover per e-mail geïnformeerd, ook als er nieuwe ontwikkelingen zijn. 

 spring ruiter jeugd lid rijvereniging

Rijvereniging

Rijvereniging Zelhem e.o. is opgericht op 10 oktober 1946 en
bestaat dus al meer dan 60 jaar! Op 1 januari 2010 fuseerde Rijvereniging Zelhem met Ponyclub Zelhem tot één grote vereniging. De rijvereniging stelt zich als doel: het beoefenen van de paardensport
in het algemeen en de wedstrijdsport in het bijzonder.

De lessen van de volwassenen worden op maandagavond (dressuur) door Erik Brouwer verzorgd. Op dinsdagavond wordt er springles
door Han Aalderinks verzorgd.


Het terrein

Het terrein van Rijvereniging en Ponyclub Zelhem kun je vinden aan de Stikkenweg 70 te Zelhem – ook wel aan de Pluimersdijk, achter het voetbalveld van Zelos. Het terrein bestaat uit een hoofdterrein
en een springbak.

In het outdoorseizoen (april tot en met oktober) vinden de lessen plaats op ons eigen verenigingsterrein. We beschikken over een
grote dressuurbaan van 70 x 22 meter en een springbak van
70 x 35 meter. Beide hebben een topkwaliteit bodem met
polyvlokken en een veilige houten omheining. Op het naastgelegen stuk grasveld is er ruim voldoende parkeergelegenheid voor auto’s
en trailers.

In de kantine wordt voor de begeleiders en bezoekers koffie en thee geschonken. Op concoursen is er de mogelijkheid om iets warms te bestellen zoals friet, broodje hamburger/frikandel of kroket. Daarnaast worden er ook gewone broodjes ham/kaas geserveerd of zakjes chips en koeken. Je kunt plaatsnemen op het terras waar tafels, stoelen en een tribune klaar staan. Vanaf de tribune heb je goed uitzicht over de dressuurbaan en springbak.

In de winter vinden de lessen plaats in een binnenmanege in de buurt. Bij 'lessen' tref je de desbetreffende binnenmanege aan.

 

 

 

Ponyclub

Ponyclub Zelhem is een ponyrijvereniging die tot doel heeft het vertrouwd maken van (jonge) kinderen (meisjes en jongens tussen de 6 en 18 jaar) met de ruitersport. Zij stimuleert de deelname van zowel beginnende als gevorderde ruiters aan de wedstrijdsport. De vereniging heeft een grote mate van betrokkenheid tussen de leden onderling en daar zijn we erg trots op!

Moet ik een eigen pony hebben?

Ja en nee, we zijn geen manege dus je moet wel zelf voor een pony zorgen. Je hoeft niet zelf de eigenaar te zijn, je mag dus ook met een leen- of verzorgpony naar onze ponyclub komen.

Groepsles

De lessen van de jeugdleden worden op woensdagavond verzorgd door Erik Brouwer. Op vrijdagavond wordt er door Ymke Bulten les gegeven aan de jongsten. We vinden afwisseling in de training belangrijk en bieden daarom dressuur- en springlessen aan. Kijk hier voor de lesmogelijkheden.

Activiteiten

 • Wekelijks (en in de zomervakantie zelfs twee keer per week) lessen door onze vaste gediplomeerde instructeurs in zowel dressuur als springen.
  • Organiseren van groepsbuitenritten, samen met Rijvereniging Zelhem
  • Organiseren van ponykampen en spelletjesdagen
  • Geven van demonstraties
  • Houden van een gezellig Sinterklaasfeest
  • Organiseren van een jaarlijks concours hippique, in samenwerking met Rijvereniging Zelhem

Eerst komen kijken?

Dat kan, je mag zelfs drie keer vrijblijvend en helemaal gratis met de lessen meedoen. Klik hier om je aan te melden voor een proefles!

 


terrein google 20162016 Het terrein van de Rijvereniging. Foto: Google aug. 2016.

zadel aangespenFoto's Website Rijvereniging en Ponnyclub.

Website opmaak: H.M. Somsen