S.E.V. Korfbal vereniging  Opgericht: 1946
Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werken mee:  
H. Jonas  www.sevzelhem.nl
H.M. Somsen  
 

logo sevGeschiedenis


Opgericht op 1 juni 1946 door een vriendengroep van 20 personen. Begonnen in ’ t Loo, daarna naar een weiland aan de Aaltenseweg, waar eerst de koeieflatsen opgeruimd moesten worden, voordat er de wedstrijden gespeeld werden. Na vele omzwervingen, links en rechts van de Halseweg, kwamen we in 1983 samen met de vv. Zelhem op sportpark de Pol. Hier verscheen ons eerste clubhuis (houten gebouwtje) de Noodsprong.

In 1989, 43 jaar na de oprichting, verhuisden we naar de Pluimerskamp. Voor het eerst een eigen accommodatie. Een goed veld en kleedlokalen en ons prachtige clubhuis de Knik. Grotendeels gebouwd door eigen leden. Op 27 mei 1989 mocht ik de eerste steen leggen.

Eerst was er alleen een veldcompetitie, gespeeld met twaalftallen in 3 vakken met rieten manden. In de winterdag toernooien in pluimvee- en markthallen. Soms hartstikke koud.

Nu zijn het achttallen in 2 vakken en ’s winters de zaalcompetitie in verwarmde sporthallen met de kunststof manden.

Het enthousiasme voor korfbal is altijd blijven bestaan, ook al is het af en toe heel spannend geweest. Gelukkig waren er dan steeds weer een paar leden, die voor korfbal en S.E.V. in het bijzonder erg hun best deden.

Sportieve hoogtijdagen beleefde S.E.V. in de jaren zeventig. Spelend in de tweede klasse van de landelijke competitie, wel met veel import leden.

Naast korfbal is de vereniging al vele jaren bezig met het ophalen van oud papier en met de jaarlijkse Kerst verkoopactie. (voorheen haantjesactie)

Door de Bijblijver en het Bijblijfblad is iedereen op de hoogte van het wel en wee van S.E.V. Nu dus ook via de website.

Het is aan de leden van nu, de geschiedenis van S.E.V. voort te zetten.

Groeten, erelid Gert Somer.

 

 

 1951 sev

Foto uit de Graafschapbode van 1951

 10jr jubileum sev

Krantenfoto bij 10 jarig jubileum in 1956. Foto: uit collectie Freddie Wolsink

De vereniging telt een kleine 200 leden en is niet meer weg te denken uit de De afkorting S.E.V. staat voor Sport En Vriendschap, twee belangrijke factoren die de vereniging te bieden heeft. S.E.V. is een gezellige, maar zeker ook actieve vereniging, waar iedereen die wil korfballen terecht kan. Er wordt veel aandacht besteed aan het zo goed mogelijk korfballen in de wedstrijdcompetitie, maar ontspanning tijdens activiteiten is bijna even belangrijk. Naast het korfballen zelf worden er daarom ook veel activiteiten georganiseerd voor en door onze leden. De vereniging heeft een Christelijk karakter en daarom worden er geen wedstrijden op zondag gespeeld. Ons clubhuis de Knik bevindt zich op het Sportpark in Zelhem.

 60jr jubileum sev

60 jarig jubileum op 10 juni 2006 Foto van internet, Geoman fotografie

Teams van de vereniging:
SEV 1
SEV 2
SEV 3
SEV MW1
SEV A1
SEV A2
SEV D1
SEV E1
 

website opmaak: H.M. Somsen