Volleybalvereniging  Sparta  Opgericht:13 juli 1956
 Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werken mee:  
 H. Jonas  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 H.M. Somsen  

 
logo Sparta volleybal vrouw
 

Al vanaf 13 juli 1956 spelen mensen volleybal bij Sparta. De oprichting vond plaats in café de Ploeg en werd bijgewoond door een twaalftal mensen. De contributie werd vastgesteld op 80 cent. Was je echter een militair of een jeugdlid, dan betaalde je 25 cent.

Een jaar na de oprichting groeide de vereniging zodanig dat besloten werd ook een damesafdeling op te richten. Aanvankelijk werd er geoefend achter de voormalige coöperatie in de buitenlucht. In het najaar verhuisde Sparta naar het voor die tijd luxe, pas gebouwde gymnastieklokaal aan de Thorbeckestraat. Doordat dit lokaal te klein was voor wedstrijden, week men uit naar de Markthal in Doetinchem. Hier moest men op een betonvloer spelen. De toenmalige trainer ontving voor zijn arbeid twee gulden vijftig per avond.

Volleybalvereniging Sparta bestaat dus al ruim 60 jaar! Volleybalvereniging Sparta Zelhem is een actieve vereniging met ongeveer 140 leden.

In het seizoen, 2019-2020, neemt Volleybalvereniging Sparta met 16 teams deel aan diverse competities. Te weten 3 dames teams, 4 jeugdteams, 1 dames recreantenteam, 1 heren recreantenteam en 7 miniteams. Voor meer informatie over de trainingsdagen en trainingstijden verwijzen we je graag naar het kopje Teams: trainingsschema.

Wil je kijken of volleybal iets voor jou is? Sparta Zelhem biedt de mogelijkheid om 3 keer gratis te komen mee trainen. Wil je meer informatie of wil je mee komen trainen kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Met de komst van sporthal de Pol behoorden het gymlokaal en de Markthal tot het verleden en ging het crescendo met Sparta.


sparta

Foto van internetsite van Volleybalvereniging Sparta