Wie is dit?

Door Bennie Eenink

Opa is het niet... Maar wie is dan wel die man in dat oude uniform? Aan het materiaal van de foto is te zien dat deze al heel oud is. Misschien een foto uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog? Zou er in onze familie nog iemand zijn die weet wie hij is? Misschien moeten we toch eens een keer navraag gaan doen...

Advertentie 1

Zo'n reactie heb ik al heel wat keren gehoord als het ging over oude foto's. En dat navragen bij ouderen in de familie leverde vaak niks op, of het kwam er niet van. En zo ging en gaat nog steeds een stukje historie verloren. Op deze pagina een aantal foto's waarover slechts iets of helemaal niets bekend is.

Op meerdere plaatsen binnen onze familie is deze foto aanwezig maar niemand weet wie er op staat. Mogelijk gaat het om een dienstkameraad van opa Berend. 

1
 
 


Een dienstkameraad van Frederik Mekking uit Ruurlo. Maar wie deze militair is weet niemand meer.  
 Dienstkameraad Mekking
Foto: Willemien Mekking

 1918 R. Gerrit kl. Hesselink uit Wittebrink GEREED
Foto: OudZelhem.eu

Een foto uit (vermoedelijk) 1918. De soldaat rechts op de foto is Gerrit Klein Hesselink uit Wittebrink. Een buurtschap in de voormalige gemeente Zelhem, nu gemeente Bronckhorst.


Achterdeur foto gereed
Nog een foto van opa Berend, hij staat hier tweede van rechts. Tweede van links is Derk Lettink uit Zelhem.
 

 
 Massen in ppt
Foto: OudZelhem.eu
 
H. Massen uit Zelhem, 3-2 Regiment Grenadiers 1e divisie Veldleger. Meer is er niet bekend over hem.

 
 Velswijk in PPT
Foto: OudZelhem.eu
 
Deze prachtige foto zou gemaakt zijn in Velswijk. Een buurtschap in de oude gemeente Zelhem, nu gemeente Bronckhorst. Verder niets over bekend. 

 D. Stege in PPT
Foto: OudZelhem.eu
 
Op het witte gedeelte staat geschreven: D. Stege. Meer is niet bekend.