Zondagscholen - Halle Dorp

 • Geschiedenis:  Medewerkers aan dit artikel:
  Ellie en Harry Somsen.
  Website opmaak: Harry Somsen.

  Evangelisatielokaal in Halle
  Locatie; Dorpsstraat 87 in Halle.
  Periode; 1897, restauratie in 1929, afgebroken in1938.

   

  Eerst kwam men bijeen in de boerderij “de Keurvorst” in Sinderen, bij Varsseveld, daarna op het “Harmenshuis” van dhr. Ter Maat en bij boerderij “Abbink”van dhr. Heusinkveld, waarna er rond 1890-1895 een evangelisatievereniging werd opgericht.

  Klompenmaker Hoitink uit Silvolde gaf les en was door ds. v. Dijk opgeleid.

  Keurhorst 06                                         Kerk en pastorie de Keurhorst in Sinderen. Foto: Ben Maandag.

  Van de familie Ter Maat is bekend, dat ze, nadat ze ’s morgen naar “de Keurvorst” in Sinderen waren geweest, na de dienst iets bij de koster aten, naar hun huis “t Harmenshuis” terug liepen om daarna naar de Veldhoek bij Hengelo Gld. te lopen om daar een zangdienst bij te wonen.

   Halle Lokaal 1Het lokaaltje in de Dorpsstraat in Halle. Op deze plaats kwam later de Gereformeerde pastorie te staan naast de nieuwgebouwde Gereformeerde kerk.

  In 1897 besluit de kerkenraad van Halle om voor de Chr. Jongeling Ver. Rehoboth (Hebr. voor ruimte) een lokaal te bouwen om samen te kunnen komen.  De grond wordt beschikbaar gesteld door de fam. Dimmendal van de “Polwever”. In 1908 komt het in eigendom van de evangelisatievereniging .

  Kerk en pastorie                                        Gereformeerde kerk en pastorie. Foto: W. Hartemink. 

  De Gereformeerde Kerk in Halle gebruikte het gebouw tot er een nieuwe Gereformeerde Kerk werd gebouwd en na sloop van de opstallen er op deze kavel de nieuwe pastorie gebouwd werd.


  1962 Juf D. Veenink tr.1962 met dhr 1                                              1962 Huwelijk juf D. Veenink met dhr. Bruyel in de Slangenburg kerk. 


Laatst aangepast op dinsdag 21 januari 2020 16:55