Peppelman S.R. recreatie en Hobby artikelen-
1973- ca. 1980  verhuist naar Handelsweg 12
Adres: Doetinchemseweg 4
Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werken mee:  
H.M. Somsen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
   

1 430 Markt 1971 Peppelman en veer Peppelman recreatie en Hobby artikelen. Doetinchemseweg 4. Foto coll. Willem Hartemink

Historie Na 15 jaar productiechef te zijn geweest in de kunststofindustrie, bedacht Peppelman (SR) dat hij wel “voor zich zelf” wilde beginnen. Dit was in 1973. Toevallig stond er op dat moment in Zelhem midden in het centrum een winkel met bovenwoning te koop. Deze leek hun wel geschikt. De winkel werd gekocht en verdeeld in twee delen; een verkoop afdeling voor recreatie- en hobbyartikelen en een ruimte voor de zeilmakerij en tentreparatie. De winkel en tenten afdeling werd gerund door Mini Peppelman en Gerrit Peppelman deed het grotere werk.

Na een jaar bleek de zeilmakerij te klein en werd er naar een grotere ruimte gezocht. Deze werd gevonden in de werkplaats van de toenmalige landbouwschool aan de Hummeloseweg. Gerrit ging daar aan de slag en heeft daar 5 jaar met veel plezier gewerkt. Maar ook deze ruimte bleek op den duur toch te klein te zijn en er werd toen een perceel gekocht van 5000 m² op het industrieterrein in Zelhem.

Een hal van 800 m² werd gebouwd en in gebruik genomen. Iedere 8 jaar werd er weer een hal bij gebouwd omdat er ook kampeertenten werden verkocht en er ook begonnen werd met de verkoop van vouwwagens. Na enkele jaren werd de winkel in het dorp verkocht en werden alle activiteiten overgeplaatst naar het pand op het industrieterrein.

Sinds 2000 is de directie overgegaan in de handen van zijn zoon. Gerben is zich gaan toeleggen op de verkoop van caravans en het vervaardigen van grote feesttenten voor de verhuur en verkoop aan verhuurbedrijven.

In de moderne zeilmakerij worden deze tenten en zeilen met moderne apparatuur vervaardigd volgens de wensen van de klant. Uiteraard bleef men ook de reparaties van caravanvoortenten en dergelijke uitvoeren.

In december 2014 is het bedrijf gestopt met de kampeerafdeling. De zeilmakerij is in januari 2015 uitgebreid met een productieruimte van 1500 m² en een showroom van 400 m².
Door de jaren heen heeft het bedrijf een goede naam weten op te bouwen in de regio en ook daarbuiten.