StijlVol Fashion Adres : Smidsstraat 26
Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werken mee:  
H.M. Somsen  

StijlVol Fasdhion foto Contact Bronkhorst Liesbeth Spaansen

 StijlVol Fashion. Foto Liesbeth Spaansen Contact.

 

Marlene Bergervoed en Gaby Schepers starten op 5 november 2021 met een stijlvolle mode winkel met grotere maten (44 tot 60) in de Smidsstraat 26

 

Kemper Kip Adres: Smidsstraat 1b
Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werken mee:  
H.M. Somsen

www.kemperkip.com 

Contact Bronckhorst  0314-755048

Een biologische kippenboerderij van de organisatie Kemper Kip opend op 9-juni 2020 een poelierswinkel in de Smidsstrraat 1b in Zelhem. 

Kemper kip 2020 07 07 winkelKemper Kip. Smidsstraat 1b Foto: H.M. Somsen 2020

Kemperkip dames

Francis van Aken (l.) en Esmée Capel in de winkel van KemperKip in Zelhem.
Foto: Liesbeth Spaansen -Achterhoekfoto.

KemperKip opent eerste winkel in Zelhem

Artikel uit het Contact Bronckhorst van ma 8 jun 2020.
Door Liesbeth Spaansen

ZELHEM – Aan de Smidsstraat 1b in Zelhem opent dinsdag 9 juni 2020 een nieuwe winkel: KemperKip. Het is de eerste winkel van het bedrijf dat in de jaren ’90 zijn oorsprong heeft. “We zijn bezig met de hele aankleding en zijn de grill aan het testen”, laat eigenaar Herman Kemper een aantal dagen voor de opening zien. De winkel heeft de sfeer van vroeger, op de muur prijkt een afbeelding van een boertje tussen zijn kippen. “De kip smaakt zoals vroeger de ‘zondagskip’. Dat is ook ons motto: ‘Beleef de smaak van vroeger’.”

Herman Kemper bestierde van oudsher een veevoederbedrijf. “Ik nam het familiebedrijf in IJzevoorde destijds over, maar stapte begin ’90 over op de biologische kiphandel: KemperKip. Het is een integratie van vier onderdelen. Ik lever de eendagskuikens en het voer aan pluimveehouders met vrije uitloopbedrijven door heel Nederland. Daar worden de kippen biologisch grootgebracht volgens de EU regelgeving en gecontroleerd door de Skal, al met al een langdurig proces.”

Met 4800 kippen in een schuur spreekt men van kleinschalige biologische bedrijven. “Daar heeft elke kip binnen voldoende ruimte, maar zeker ook buiten. De grote reguliere pluimveevleesbedrijven hebben al snel tussen de 100.000 en 200.000 kippen in één schuur”, vergelijkt Herman. “Onze kippen scharrelen ongeveer twee keer langer rond dan hun reguliere soortgenoten, voordat ze worden geslacht. Ze worden door één centrale dierenarts gecontroleerd en geënt.”

De slachterij in het Brabantse Uden hoort eveneens bij het bedrijf KemperKip. “Daar worden de kippen versneden en voorverpakt. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de verkoop aan retail, slagers, poeliers, supermarkten en horeca.”

KemperKip groeit gestaag en daarom staat de bouw van eigen stallen op de planning. “De vraag wordt groter en ik wil niet nog meer kip uit het buitenland gaan importeren. Daarom heb ik in Wehl dertig hectare grond gekocht voor 13 stallen van 4800 kippen waarvan steeds elf zullen zijn gevuld. Een aantal mensen uit de buurt zijn bang voor fijnstof, stank en vogelgriep en hebben bezwaarschriften ingediend. Daar is het wachten op. De vergunningen zijn al verleend.”

Ondanks dat en corona is er nu de eerste winkel. “Veel mensen vroegen mij waar ze onze kip konden kopen, maar ja ik had geen winkel. Nu ken ik Zelhem goed, ik voetbalde er en ken er veel mensen. We hadden het winkelpand in de Smidsstraat gezien en zijn gaan informeren over de huur”, vertelt hij aan tafel, die alleen voor wachtende mensen is bedoeld. “We worden geen lunchroom, hier kan alleen kip worden gekocht of telefonische bestellingen afgehaald. We hebben verse (voorverpakte) kip en diepvrieskip én gegrilde hele kippen, bouten, drumsticks en vleugeltjes. Je krijgt de kip mee in een warmhoud- tevens ovenzak en kan thuis weer opgewarmd worden.”

Dinsdagochtend 9 juni om 9.00 uur gaat de winkel open. “Een feestje zit er vanwege corona niet in, want voor hetzelfde geld wordt het met een officiële opening te druk.”

De winkel is van dinsdag tot en met vrijdag open van 9.00 tot 18.00 uur, zaterdags van 9.00 tot 16.00 uur. “Twee enthousiaste dames zullen de klanten gaan helpen: Francis van Aken heeft zelf een boerderijwinkel gehad en Esmée Capel met ervaring vanuit de horeca. Zij gaan hier met plezier aan het werk,” besluit Herman Kemper.

KemperKip trotse hoofdsponsor ZZC '20

Contact Bronckhorst wo 10 jun 2020 

tenue

Onthulling tenue ZZC '20 KemperKip met Wouter Luimes, Herman Kemper en Gerbert Tiecken in de nieuwe winkel in Zelhem. Foto: clubfotograaf ZZC

ZELHEM - KemperKip is de komende vier jaar verenigingssponsor van de Zelhemse voetbalvereniging ZZC’20. Een en ander werd bekendgemaakt tijdens de officiële opening van de nieuwe winkel in de Smidsstraat in Zelhem.

“Wij vinden het geweldig om ons te verbinden aan ZZC’20. Hiermee steunen wij een prachtige vereniging met een groot maatschappelijk belang. Natuurlijk is het voor ons ook een mooie manier om nog meer mensen kennis te laten maken met KemperKip”, aldus Herman Kemper.
ZZC’20 - de fusieclub van vv Zelhem en zsv Zelos - kan mede door de sponsoring van KemperKip een prachtige start maken voor haar eerste seizoen. Nu de fusie op 19 juni definitief wordt en de nieuwe clubkleding besteld moet worden, moest er uiteraard ook gezocht worden naar nieuwe sponsoren.

Zsv Zelos voorzitter Wouter Luimes: “De komst van de nieuwe winkel van Herman Kemper in Zelhem, was voor de sponsorcommissie een mooie aanleiding om de samenwerking te zoeken. Met KemperKip hebben we niet alleen een goede lokale partner gevonden, maar ook een betrokken sponsor die het voetbal in de regio een zeer warm hart toedraagt.“
Ook Gerbert Tiecken, voorzitter van vv Zelhem, is content: “Wij zijn trots als fusieclub dat vele sponsoren ondanks deze bijzondere tijden zich verbonden hebben aan de nieuwe vereniging. Dit is een geweldige steun in de rug van de nieuwe fusieclub.”
Bij de opening van de nieuwe winkel in het centrum van Zelhem, werd het eerste shirt onthuld waarop de nieuwe sponsor vermeld staat. KemperKip zal op de achterzijde van de shirts van alle spelers te zien zijn. Binnenkort worden ook de shirt-sponsoren van de selectie-elftallen bekend gemaakt.

 

 

 

 

 

Becking, H. Dump 82 - winkel overgedaan naar Infa mode Adres: Doetinchemseweg 16, daarvoor Stationsstraat 
Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werken mee:  
H.M. Somsen  
   

 

Herman Becking. (1940-1998) 

Herman Becking als middenstander begonnen in de VIVO kruidenierswinkel van zijn vader aan de Halseweg in Zelhem, die hij over zou nemen, moest om gezondheidsredenen een stap terug doen, maar startte toch na enige tijd een zaak in dumpartikelen en daarna aangevuld met mode. Iedere vrije minuut was hij echter aan het schilderen. Zie ook Diversen- Culturele Atlas Zelhem -Becking, Herman.

stationsstraat
Herman Becking kwam samen met Klein Westland in het nieuwe hoekpand op ed hoek van de Markt en de Stationsstraat, met de ingang aan de Stationsstraat.
Foto.coll; H.M. Somsen .

In 1982 verhuisde Herman naar een pand aan de Doetinchemseweg 16 waar hij met zijn sdump artikelen verder ging. Na zijn overlijden heeft Infa Mode artikelen uit het assortiment van Herman Becking overgenomen en is verder gegaan in dit pand. Zie ook Infa mode. 

Doetinchemseweg 16 2018

Doetinchemseweg 16 in 2018 foto Google.

Kiefte , H. Levensmiddelen- opgeheven Adres: Oud Rozengaardseweg 345 Zelhem.
 Na 2005: De Gaarde 345 Doetinchem
Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werken mee:  
H.M. Somsen  
   

Warninkhageweg de Gaarde 345001Oude Rozengaardseweg 345 Zelhem-de Gaarde 345 Doetinchem
te Kiefte foto Eef Oosterink
H. te Kiefte Oude Rozengaardseweg 345 Zelhem. Foto coll. Eef Oosterink
De Gaarde 345
Uitbreiding winkel te Kiefte. foto 2015 coll. H.M.Somsen

Na te Kiefte kwam H. Veer met fietsen in dit pand.