Jacobs, B.  tabakswaren -opgeheven nu Roenhorst tabakswaren Adres: Ruurloseweg 4
Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werken mee:  
H. Jonas  
H.M. Somsen  

Er is weinig bekend over deze winkel. Vermoedelijk is deze begonnen als een slagerswinkel. Bernard Jacob was veekoopman en huisslachter. in 1913 bij hun huwelijke beginnen zij ook een winkel in vleeswaren en later rookartikelen, koffie, thee en suiker. De winkel is een tijd lang een gecombineerde winkel geweest van vleespruducten en tabakswaren. Deze winkel is na 1945 en het grotendeels uitroeien van de familie noodgedwongen door Helena Jacob -Croner voortgezet als tabakswinkel. Door haar huwelijk  met J.H. Roenhorst  als rookartikelenwinkel Roenhorst.

 

 aussen jacob

Slagerij Jacob. Foto: uit collectie Eef Oosterink

 jacob1

familieleden  Jacob : uit collectie Eef Oosterink

 jacob

Advertentie: "Winkelweek Zelhem van Woensdag 26 t/m Zaterdag 10 October"
uit de bijlage van "De Graafschap-bode van Maandag 24 October 1936.


Bernard Jacob Marianne Aussen
Bernard Jacob.  Marianne Aussen

Bernard Jacob, Geboren op 14 juli 1887 in Zelhem, gehuwd op 23 mei 1913 in Steenderen met Marianne Aussen, gedeporteerd op 8 oktober 1941, overleden op 16 oktober 1941 in Mauthausen Oostenrijk. Zoon van Michiel Jacobs en Jetjen Aussen. Bernard Jacob en Karl Aussen zijn op dezelfde dag gearresteerd bij een razzia.
Marianne Jacob-Aussen, Geboren op 26 april 1885 in Steenderen, gehuwd op 23 mei 1913 in Steenderen met Bernard Jacob, gedeporteerd op 9 april 1043 overleden op 14 mei 1943 in Sobibor Polen. Moeder van Meier Jacob, Jetjen Jacob en Michiel Jacob, dochter van Asser Benjamin Aussen Sophia Vroom.