Beo Bloembinders  Adres: Markt 4 - Stationsstraat 4 - Markt 1 
Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werken mee:  
H. Jonas  
H.M. Somsen  
Opgericht in: 1977  
Bron: internetsite Beo bloembinders / Contact Bronckhorst.  

 

beo logo

 

Al bijna 40  jaar zijn wij met onze bloembinderijen actief in de Achterhoek. Tot aan 2017 taan uw wensen centraal. U zult bij ons innig verrast worden door de uitgebreide keuze aan snijbloemen, waarmee onze vakbekwame medewerkers de fraaiste boeketten en arrangementen kunnen samenstellen. Ook voor een uitgebreid assortiment aan planten en aardewerk bent u bij Beo bloembinders aan het juiste adres.
In 1977 openden Eef en Helma Loman de deuren van hun eerste bloemenwinkel in Zelhem onder de naam Bloemenboetiek Beo. In de loop van de tijd werden achtereenvolgens de filialen in Varsseveld, Doetinchem en Hengelo (Gld) geopend en gesloten.

beo1

Beo aan de Markt 4, deze ansichtkaart is verstuurd in 1980  Foto uit collectie Willem Hartemink 

beo advertentie
Jubileumboekje pr. Juliana 1909 - 1984 Advertentie uit collectie Gerrit Gerritsen

Beo bloembinders Foto Janny Velthorst Diersen
Beo bloemen boetiek. Foto J. Velthorst-Diersen

beoMei 2004, in de Stationsstraat 4  Foto H. Jonas

markt1Na het vertrek van Dutch-Pc Solution aan de Mart 1, hebben Eef en Helma Loman- Sevink
dit pand ook nog tot 1 oktober 2017  gebruikt voor bloemenverkoop. Foto 2004 H. Jonas. 

Markt 1 Bloemsensatie 2019 Pand Markt 1 aangepast aan de Bloemsensatie kleuren. Foto Google

Beo Bloembinders stopt per 1 oktober 2017 met de bloemenwinkel aan de Markt in Zelhem. Het betekent echter niet dat er geen bloemen meer kunnen worden gekocht, want op 5 oktober starten Debbie en Nelleke van Aken er hun bloemenwinkel onder de naam 'Bloemsensatie'. Het wordt meteen een drukke week, want als nieuwe Zelhemse ondernemer gaat Bloemsensatie op zondag 8 oktober deelnemen aan de activiteiten van de 'Open Zondag' met Smoks Hanne Rit. Debby heeft al vele jaren ervaring in de bloemen- en plantenbranche. Ze was werkzaam in de winkel van Beo en toen ze hoorde over de plannen van Beo, greep ze de gelegenheid aan om eindelijk voor zichzelf te beginnen. Ook Nelleke heeft haar 'roots' in de bloemen, maar zij stapte 14 jaar geleden over naar de zorg met het idee, dat ze in de toekomst wel weer met bloemen en planten wilde werken, maar dan uitstuitend in een eigen bedrijf. De baan die ze binnen de zorg heeft, bevalt haar nu zo goed, dat ze ook daar wil blijven werken. Daarnaast gaat ze 1 dag per week in 'Bloemsensatie' aan het werk. De andere dagen worden ingevuld door Debby. Op maandag is de winkel gesloten. De naam 'Bloemsensatie' hoefde niet meer te worden bedacht, want al in 2015 ging er een website onder die naam 'online' en sindsdien worden er workshops bloemschikken en andere activiteiten georganiseerd. Vanuit de winkel worden die activiteiten uiteraard voortgezet. De winkel aan de Markt heeft een oppervlakte van 74 m2, waarin naast planten, boeketten en bloemstukken ook ruimte is voor cadeauartikelen.

Debby en Nelleke bloemsensatie

Voor de inkoop maken ze gebruik van de diensten van Beo Bloembinders. Daarnaast willen ze zich zelf ook wel laten zien op de veiling in Ede en hebben ze hun eigen kanalen voor de inkoop van de randartikelen.
Debby en Nelleke zijn enthousiast over bloemen en willen dit graag overbrengen op de klant. Daarbij staat service en kwaliteit voorop. De kreet 'Bloemen houden van mensen' is voor hen wederkerig, want 'zij houden van bloemen'.
*********
in 2019 is bloemsensatie in het pand van het 'Klokhuis' aan de Burgemeester Rijpstrastraat er bij gekomen en is een pizzeria in het pand aan de Markt 1 gekomen.

Debby en Nelleke Artikel uit het Contact Bronckhorst Zuid.