Klok woninginrichting  Adres: Burgemeester Rijstrastraat 8
Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werken mee:  
H. Jonas  
Fam. Sueters sinds 1989 Opgericht door G.N. ooyman in 1926
H.M. Somsen  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gerrit Nicolaas Ooijman, meubelmaker, trouwt in 1926 met Maria Hendrika Berendina Wissink en bouwt in hetzelfde jaar een winkelpand met woonhuis. De grond hiervoor kocht hij van de rentenierster Hendrika Margaritha Bennink.

2013 07 Bouw Ooyman de Klok
Op de foto de bouwploeg. Het schilderwerk werd uitgevoerd door de buurman, schildersbedrijf Abbink aan de Palmberg. Over dit schildersbedrijf komt voorjaar 2013 een expositie in museum Smedekinck. Daarbij zullen ook schilderijen getoond worden die de zonen van Abbink later maakten. Schilder Abbink werkte veel samen met Fa. Ooijman onder andere voor het ‘marmeren’ van wastafelkasten die door Ooijman gemaakt werden.
Na het overlijden van M.H.B. Ooijman-Wissink in 1981, neemt zoon Gert J. Ooijman met zijn vrouw Annie Janssen de zaak over. Hij gaat wonen op Palmberg 23. De later gebouwde meubelmakerswerkplaats werd omgebouwd tot showroom voor slaapkamer meubelen en gordijnstoffen. In 1989 werd woninginrichting “de Klok met de klepel” verhuurd en na 5 jaar verkocht aan de familie A.J.B. Sueters.

In 2011 is de woonwinkel verhuisd naar de Stationsstraat 42 waar de zoon R. Sueters met de inmiddels overgenomen zaak, verder gaat onder de naam, Colors@Home ‘de Klok’. In deze nieuwe vestiging zijn producten als, behang, zonwering, gordijnstoffen en andere raamdecoratie, vloerbedekking, vinyl, laminaat, e.d. te koop. Een ander assortiment, nu zonder meubels. 
Het pand aan de Burgemeester Rijpstrastraat is inmiddels in gebruik als ‘het Klokhuis’, winkel in woonaccessoires en bloemen.

Woninginrichting de Klok is een familiebedrijf dat al ruim 75 jaar bestaat. Door de ervaring en vakkennis die er door de jaren heen opgebouwd is, kunnen wij u een zeer goed en betrouwbaar advies geven over alle produkten die wij voeren. Daarnaast volgen wij nieuwe ontwikkelingen en trends op de voet, waardoor ons assortiment een eigentijdse uitstraling heeft.

De belangrijkste doelstelling van de Klok is: de klant in een ongedwongen sfeer de juiste keuze laten maken uit ons assortiment. 

 ooyman klok etalage 1928

De etalage uit 1938. Foto De Klok Woninginrichting


klok5

Foto uit 1930 van links naar rechts Aaltje Leerink, Willem Lieverdink (Varsselsestraat), W. Nijman, Berend Alfers, Willemien Ooijman, Ab Jansen, Gert Jan Ooijman, Bernard Radstake en G.N. Ooijman. Foto uit collectie Willem Hartemink

 klok6

Opname uit 1922, de transporteur, hiermee werden de kleine meubels opgehaald die gerepareerd- 
of bezorgd moesten worden. Foto uit Beelden uit het oude Zelhem

 

klok nota

Een nota uit 1930. Foto uit collectie Eef Oosterink
klok nota 01
Een blanco nota uit de jaren 40. Foto uit collectie Eef Oosterink

klok2

Advertentie uit 1948. Advertentie uit collectie Eef Oosterink

klok logo

 

 klok

April 2004. Foto H. Jonas

 klok1

April 2004, De Klepel. Foto H. Jonas

 klok3

November 2004 Foto Herman Jonas

 klok4

November 2004 Foto Herman Jonas

 klok advertentie

Advertentie uit Zelhem 1200 van 9 maart 2001

 De Klok woninginrichting Colors at Home is verhuist in 2011 naar de Stationsstraat 42 in Zelhem 

Colorst at home Stationsstraat 42 Stationsstraat 42 De Klok Colors at Home Foto Google 2018
Colors home s1
De Klok Colors at home aan de Stationsstraat 42 foto bedrijfswebsite
Colors home 2
de Klok Colors at Home foto bedrijfswebsite