Dr. Grashuisstraat 3 v/h Spoorwegstraat 3                                                                                      Stations Koffiehuis.

Aan dit artikel van de Stichting OudZelhem werken mee: 

H. Jonas en H.M. Somsen

Over het bedrijf:

 Overgegaan in andere handen.

Huidig adres:     

 Dr. Grashuisstraat 3 

Oude  adres:

 Spoorwegstraat 3

 

image001 stations koffiehuis

Het Stationskoffiehuis is gebouwd in 1905 door Gerhard Looman die in 1908 trouwde met Johanna Henrietta Steenbergen en ook een handel had in kunstmest en brandstoffen. Achter het Koffiehuis stond rechts achter het pand (nu Prinses Irenestraat) de schuren voor de opslag voor de kunstmest- en brandstoffen. Deze schuren zijn eind veertiger jaren afgebroken bij de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk.
Op 31 december 1907 neemt David Berendsen Jr. het Stationskoffiehuis en de kunstmest- en brandstoffenhandel over. David was de zoon van de logementhouder op het Roode Hert. Hij huwde in 1910 met Hendrika Sophia Jacoba Wansink.
Op 24 november 1927 wordt alles overgenomen door Antonie Siebelink.
Na het overlijden van Antonie Siebelink op 20 maart 1956 wordt dochter Arnolda Siebelink en haar man Derk Jan Overbeek eigenaar. In de volksmond heet het café dan al gauw café Nolda, anderen noemden het café ook wel Nolda Sieb.

Na het overlijden in 2003 van Overbeek wordt het pand verkocht aan Henk en Toos Bulten die het pand restaureren in de oorspronkelijke staat. In 2005 wordt De Mallemolen geopend in het voormalige café Nolda.
In 2015 maakt Jony Ankersmit er een restaurant van tot 2020
vanaf 2020 zwaait Teun de Waard de septer.

Lees ook Overbeek, Café


image002 Stations Koffiehuis Hotel, pension en café-restaurant Het Stationskoffyhuis omstreeks 1907 Ansicht uit collectie van Willem Hartemink.
image003 stations koffiehuis jpgTekening © gemaakt door Henk Ooyman

image004 stations koffiehuis

Nota uit 1913 Foto uit collectie van Eef Oosterink

image005 stations Koffiehuis

Advertentie uit 1937 Advertentie uit collectie van Harry Somsen