Diverse onderzoekers naar de geschiedenis van Zelhem willen hun verhalen met ons delen op deze website.

Voor sommige verhalen, die ook al op een andere website of boek staan, hebben wij toestemming gekregen om ze hier nog eens te publiceren.
Het is mooi dat de geschiedenis van Zelhem op deze wijze voor iedereen toegankelijk wordt. We zijn nog steeds op zoek naar meer verhalen over de historie van Zelhem, ook al werden ze al eens eerder uitgebracht. Uiteraard zal bij plaatsing de bron worden vermeld.

 

Wilt u helpen om de informatie op deze website te zetten? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Historische verhalen

 

  www.oudzelhem.nl 
Huidig adres:
 
Vorig adres:   
Website:  
Opmerking:  
Aan dit artikel werkten o.a. mee:  H. Jonas, W. Hartemink en H.M. Somsen
Fotos:  Diverse fotograven en websites


Onder dit hoofdstuk zitten verhalen en foto's van de  website 'Bommenwerper Zelhem', van Bennie Eenink die hij in 2010 maakte met als doel de berging van de Lancasterbommenwerper ED 470 bij boerderij de Gasthuisplaats in Zelhem te  promoten. https://sites.google.com/site/bommenwerperzelhem/

Nadat de bommenwerper geborgen was werd de website omgevormd als 'multimedia plakboek en wegwijzer' en wordt na 12 jaar opgeheven. 


toonkVoor de boerderij Gasthuisplaats aan de Hummeloseweg 49 in Zelhem kwam de Lancaster bommenwerper op 23 september 1944 neer.
Bovenstaand een luchtfoto uit 1944 met daarop duidelijk zichtbaar de krater waar het toestel in de grond is ontploft en de bemanning die in het toestel zat omkwam.