Aan dit artikel van de Stichting Oud Zelhem werkt mee: Harry Somsen.
Kunstenaar: Hans Verholt.

 

Hans Verholt (*1935)

Hans Verholt is in 1935 geboren in Ulft. Na zijn studie “Industrieel ontwerpen”te Eindhoven is hij gestart met een eigen ontwerp bureau in Ulft. Talloze ontwerpen zijn in productie genomen door Nederlandse en buitenlandse bedrijven. Ook veel Achterhoekse bedrijven zoals Lundia en Deco maakten gebruik van zijn ontwerpen.

Na zijn verhuizing in 2000 naar Doetinchem kon hij veel meer tijd vrij maken voor zijn altijd gebleven passie “tekenen en schilderen”. Hij vindt zijn inspiratie in de natuur, maar tekent en schildert ook naar model. Jarenlang volgt hij de schildersworkshops in de Gruitpoort te Doetinchem. Ook maakt hij deel uit van de Zelhemse teken-en schildergsgroep die zomers ergens buiten bijeenkomt om er samen te schilderen. Zijn werk is in grote lijnen opgezet en ook het kleurgebruik is uitbundig in zijn vaak zomerse onderwerpen en ook abstracte werken.



OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Boerderijtje aan de Aaltenseweg in het groen. Hans Verholt. Dit werk is in bezit van de Culturele Atlas Zelhem.